PERTEVonboard ekibimiz Portekiz ve Almanya'dan gelen ortaklarıyla çalışmalara başladı. Bugün öncelikle kültürümüzü tanıtan bir sunumla misafirlerimize hoş geldiniz dedik ve tanıtım ekibimiz misafirlerimizi okul turuna çıkardılar.
"Gelecek için Sürdürülebilir Gıda" konulu projemizin ilk etkinliklerinde kültürel gıda tüketimlerimizin gezegenimizi nasıl etkilediği ve bu etkilerin nasıl en aza indirgenebileceği konusunda sunumlar ve grup çalışmaları yaptık.
PERTEVonboard'da ayrıca "Gelecek için Sürdürülebilir Gıda" konulu projemizin ilk etkinliklerinde kültürel gıda tüketimlerimizin gezegenimizi nasıl etkilediği ve bu etkilerin nasıl en aza indirgenebileceği konusunda sunumlar ve grup çalışmaları yaptık.
PERTEVonboard'da ilk günü Portekizli ve Alman misafirlerimize İstanbul'u tanıtarak tamamladık. Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Çemberlitaş ve Alman Çeşmesi hakkında konuklarımızı bilgilendirdik. Gülhane Parkı'nda sohbet dolu keyifli bir yürüyüş yaptık. Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı'nda yaptığımız gezintiler sonrasında bugünkü etkinliklerimizi tamamladık.
PERTEVonboard'da ikinci günde kültürümüzün en güzel örneklerinden biri olan ebru sanatını misafirlerimize tanıttık. Jale KANCA ve Nurten GÜNGÖR öğretmenlerimize bu güzel çalışma için teşekkür ederiz.
PERTEVonboard, Güllüoğlu Baklavaları ile harika bir iş birligi yaparak sürdürülebilir üretim teknikleri hakkında öğrencilerimizi ve misafirlerimizi bilinçlendirdi. 1871 yılında kurulan Güllüoğlu'nun gıda israfını önleme, açlıkla mücadeleye yönelik sosyal sorumluluk çalışmaları, gıda hijyeni, biyoçeşitliliği destekleme konuları hakkında bizlerle çok faydalı bilgiler paylaştılar ve gençlerimize sürdürülebilir ekonominin temel prensiplerini açıkladılar. Ziyareti boyunca güler yüzleri hiç eksik olmayan Güllüoğlu gıda mühendisleri İbrahim KALKAN'a ve Simge FİL'e; ziyaretimizin organizasyonunu baştan sona planlayan Bilişim Sorumlusu Savaş AKAR'a; baklava üretiminin püf noktalarını bizlerle paylaşan Fatih GÜLLÜOĞLU'na ve Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı sayın Nejat GÜLLÜOĞLU'na projemize destek verdikleri için teşekkür ederiz.
PERTEVonboard, tüm heyecanıyla devam ediyor. Çatalca Kardelen Çilek Serası'ndayız. Dünyamız her yıl 23 milyar ton toprak kaybediyor. Dünya çapında artan nüfus ve gıda israfı gelecek nesiller için tehdit oluşturuyor. Çözümlerden biri ise topraksız tarım. Seranın sahibi Ünal Bey bize kokopitlerde nasıl çilek yetiştirdiğini anlattı. Sonrasında öğrencilerimiz lezzetli çileklerin tadına baktılar.
PERTEVonboard, 4.gün etkinlikleri ile programını tamamladı. Önce proje etkinliklerimizle ilgili geri bildirim çalışmaları yaptık. Sonrasında okulumuz Almanca zümresi tarafından düzenlenen Türk-Alman Günü'ne katıldık. Bu keyifli etkinlikten sonra çıktığımız Boğaz turu ile misafirlerimize İstanbul'un eşsiz güzelliğini gösterdik. Misafirlerimize takdim ettiğimiz hediyelerimizle Türk misafirperverliğini bir kez daha göstermiş olduk.