İSTANBUL / FATİH - Pertevniyal Lisesi

Go & Strateji Kulübü

Perteveniyal Go & Strateji kulübü

Go strateji Oyunu Türkiye Zekâ Oyunları Federasyonunun desteklediği bir zekâ oyunudur.

Pertevniyal Ailesi olarak Türkiye'de yeni yeni popüler olmaya başlayan Go oyununu öğretmek için;

Pertevniyal Lisesi çatısı altında Türkiyenin ilk Lise Go Kulübü Bilgisayar Bilimi Öğretmeni Remzi ÖZ tarafından kurulmuştur.

Go &Strateji Kulübünün kuruluş amacı Dünyanın en eski, en kolay ve aynı zamanda en zor strateji oyunu ünvanlarına sahip Go oyununu öğrencilere öğretmek ve strateji becerilerini geliştirmektir.

İlgilenen tüm öğrencilerimizi Go kurslarına bekliyoruz.

Go Oyununun tarihçesi

Go,  4000 yıl önce Çin'de ortaya çıkmış ve M.S. 800'lü yıllarda Japonya'ya ulaşmıştır.

Asyalı oyuncular günümüze kadar oyun üzerinde çok yol kat etmişlerdir.

Go oyununu, strateji, disiplin, konsantrasyon ve ruhsal dengeyi öğretme aracı olarak görülmüştür.

Günümüzde halen orijinal haliyle dünyanın en eski oyunu olarak yaşamaktadır.

Go nedir?

Go bir alan oyunudur.

Go oyununun amacı, oyun tahtası üzerindeki en çok alana sahip olmaktır.

19×19'luk bir tahtada 181 siyah ve 180 beyaz taşla oynanır.

Oyun tahtası üzerinde daha fazla alanı bulunan kişi oyun sonunda galip gelir.

Go son derece basit birkaç kurala dayanır,

Fakat dünyanın en karmaşık, en zor oyunudur.

Karşılaştırmak gerekirse, günümüzde dünya şampiyonu bir satranç ustasını rahatlıkla yenebilecek bilgisayar programları yazılabilmişken;

Go Oyununda İse Sonsuz varyasyonları sebebiyle Yapay zekânın eşik noktası olarak kabul edilmiştir.

Go oyununun kazanımları

Go'nun bir güzelliği alt seviyedeki oyuncuların üst seviyedeki oyuncularla başa baş maç yapabilmesidir.

Go oyuncusu oyun sırasında beyninin her iki bölümünü de aktif şekilde kullanarak düşünme ve problem çözme yeteneğini geliştirir.

Go Oyunu Zekânın yanında kişilik özelliklerinin gelişmesi ile de ilgilidir.

Oyun sırasında sayısız Strateji geliştirirken yapılan hamlelere duygularımız ve dikkatimiz yön verir.

İnsan benliğini hırsa, kibre, aç gözlülüğe ya da korkaklığa karşı eğitir. Üstün kişilik özelliklerine sahip bir savaşçı yetiştirir.

Go strateji, bir 'ruh terbiyesi' oyunudur.

Şans öğeleri içermeyen bir beceri oyunudur.

Oyuncunun yoğunlaşma kabiliyetini geliştirir.

Go, kazanmak ya da kaybetmekten çok estetik bir maceradır.

Bununla birlikte her oyunda, "yin ve yang" gibi her bir oyuncu bir nebze kazanır diğeri de bir nebze kaybeder.

Go arkadaşça bir müzakere, teklifler ve karşı teklifler içeren iki insan arasındaki iletişim aracıdır.

Yayın: 02.01.2019 - Güncelleme: 04.01.2021 14:15 - Görüntülenme: 895